Klubbens historie

Gug Tennisklub blev stiftet i efteråret 1982 som en underafdeling af Gug Boldklub. Klubbens første bestyrelse bestod af formand Henrik Schmidt samt Finn Tolborg, Georg Bak Jensen, Poul Brassøe og Kurt Lindholt.

Man overtog fodboldafdelingens gamle anlæg på arealet ved Indkildevej, da denne flyttede til deres nye anlæg. Det gamle klubhus blev ny-istandsat ved hjælp fra en stor del af de nye medlemmer, og i løbet af sæsonen 1983 blev der ved kommunens hjælp anlagt 5 nye tennisbaner, 3 minitennisbaner og en slåmur.

Allerede de første år havde klubben over 450 medlemmer, hvoraf kun et fåtal havde spillet tennis før. Derfor blev instruktion og træning sat i højsædet. Både voksne og juniorer nød godt af dette arbejde, der i væsentlig grad blev varetaget af formanden og hans kone Lone Schmidt, og i løbet af en kort årrække havde tennisklubben en sprudlende junior- og seniorafdeling både på elite og motionist plan.

Efter et par år under Gug Boldklub ophørte dette samarbejde i al fordragelighed og Gug Tennisklub blev helt selvstændig. I 1989 opførte klubben en hal til indendørs tennis ved siden af de udendørs baner, således at der herefter kunne spilles tennis i Gug Tennisklub hele året. Hallen blev finansieret helt for egne midler uden tilskud fra kommunen.

Efter opbygning af Gug Tennisklub til et velfungerende samlingssted for både børn og voksne, valgte Henrik Schmidt efter 11 år som formand herefter at overdrage klubbens ledelse til andre.
I 2022 valgte klubben, i samarbejde med en gruppe af lokale initiativtagere, at etablere 3 padelbaner, og Gug Tennisklub blev derfor omdøbt til Gug Tennis og Padelklub. En klub som igen trives i bedste velgående og med en aktiv medlemsbase på over 300 medlemmer. Vi er stolte over igen at være et attraktivt samlingssted for både børn og voksne i Gug og omegn. Et sted hvor der primært er fokus på bredde-idrætten, men med om ambitioner om igen at gøre klubben gældende i de bedste Tennis og Padel rækker.